Իրանի և Միացյալ Նահանգների միջև բանակցությունների հինգերորդ փուլի ավարտից հետո Իրանի գլխավոր բանակցող, արտգործնախարար Աբբա Արաղչին հայտարարել է, որ «դա բանակցությունների ամենապրոֆեսիոնալ փուլերից մեկն էր»։ «Մենք անսասան ենք մեր դիրքորոշումներում։ Ամերիկյան կողմն այժմ հստակ պատկերացում ունի Իրանի դիրքորոշման վերաբերյալ»,- շեշտել է նա։               
 

Գիտնականները պարզել են, թե երբ է թեյը վերածվում թույնի

Գիտնականները պարզել են, թե երբ է թեյը վերածվում թույնի
18.01.2014 | 17:30

Կանաչ, սև, դեղին, կարմիր կամ նույնիսկ սպիտակ թեյը երկար ճանապարհ է կտրել, մինչև մեզ հասնելը; Հեռավոր Արևելքից մեր հայրենիք հասած ըմպելիքն այսօր դարձել է մեր սննդի անբաժանելի մասը: Այն ունի յուրահատուկ համ և հրաշալի բուժիչ հատկություն: Թեյը պարունակում է կոֆեին, ինչի շնորհիվ այս ըմպելիքը դառնում է ավելի «փափուկ», այն ունի կազդուրիչ ազդեցություն և խթանում է ուղեղի ակտիվությունը, կարգավորում է արյան ճնշումն ու աշխուժություն հաղորդում: Սակայն անհրաժեշտ է հաշվի առնել մի շատ կարևոր նախապայման, այն է՝ օգտակար է միայն նոր եփած թեյը, իսկ մեկ օր առաջ պատրաստած ըմպելիքը թչ միայն կորցնում է օգտակար հատկությունները, այլև վնասակար է առողջության համար: Գիտնականները պարզել են, որ 24 ժամից ավելի պահված թեյի եփուկը կորցնում է բոլոր սնուցիչներն ու հանքային բաղադրիչները, բացի այդ, օրգանիզմում այն կարող է առաջացնել նաև սնկեր, բակտերիաներ և այլն:

Հասմիկ ՄՈՎՍԻՍՅԱՆ

Դիտվել է՝ 2456

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ